Skrota bilen i Stockholm – defekta bilar köpes


Vi tar emot bilar från hela Stockholm, från norr till söder. Lämna dina uppgifter här.

Kontakta oss

Skrota din bil hos oss – vi köper din defekta bil

Har du en defekt, trasig eller avställd bil som du vill bli av med? I så fall är det bara att kontakta oss. Vi köper alla typer av bilar och vi erbjuder alltid marknadsmässiga priser och flexibla lösningar vad gäller upphämtningen av din gamla bil. 

Oavsett skicket på din bil kan vi erbjuda en utmärkt lösning för att skrota din bil i Stockholm. Vi brinner för att hantera gamla bilar och skapa trygga affärer för våra kunder. Vårt mål är att säkerställa att både du och vi blir nöjda.

Har du en avställd bil, en trasig bil eller en bil som är defekt på något sätt? Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri värdering av din skrotbil. Välkommen till oss!

Jag godkänner integritetspolicy
(Lämna tom)
skrota bilen Stockholm
Defekta bilar köpes Stockholm

Defekta bilar köpes i Stockholm

Är din bil i Stockholm strulig och i behov av skrotning? Vi är specialiserade på att köpa defekta och trasiga bilar, och vi är intresserade av både sport- och premiumbilar samt mer vanliga bilar. Oavsett om din bil har växellådsproblem, saknar försäkring eller är avställd och tar upp onödig plats i ditt garage, är du välkommen att kontakta oss.

Vi kan inte garantera att vi köper den, men chansen är mycket stor att vi är intresserade av just din defekta bil. Vi kan också försäkra dig om att vi erbjuder en snabb och smidig affär, där vi betalar först och hämtar bilen med vår bärgningsbil så snart som möjligt.

Varför skrota din bil hos oss? 

​Varför välja oss? Vi är specialiserade på att skrota bilar och vår verksamhet är fokuserad på att göra kunderna nöjda. Genom att lägga ner hårt arbete och behandla varje bil och kund på ett unikt sätt har vi byggt upp ett gott rykte inom branschen. Varje bil värderas manuellt av våra erfarna värderingsmän, med målet att du som kund ska vara 100 % nöjd med både värderingen och vårt bemötande.

När du bestämmer dig för att skrota din bil hos oss, tar vi hand om all administration som ägarbyte och registrering. Vi erbjuder alltid smidiga lösningar och betalar ut pengarna direkt. 

Snabba affärer utan krångel 

Vårt mål är att erbjuda dig som kund en smidig skrotning av din bil. Att ha en icke-fungerande bil med massor av skador är inte bara en ständig börda, utan även en bil som ständigt minskar i värde.
Vi köper bilar av olika slag och gör hela processen enkel och problemfri.

Vi erbjuder en individuell och kostnadsfri värdering, ger dig ett förslag och om du väljer att skrota din bil hos oss, får du pengarna direkt på kontot. Oavsett om det är en avställd bil eller en bil med kostsamma skador, är du välkommen att kontakta oss för en smidig skrotning utan krångel.

Skräddarsydda lösningar för en enkel bilaffär 

Att skrota en bil i Stockholm kan vid första anblicken verka som en bra idé. Men det är lätt att glömma att man också måste vara tillgänglig och redo att organisera skrotningen när man hittar en lämplig mottagare för bilen. Dessutom kan vissa skrotningsföretag vara oseriösa och det är viktigt att vara noggrann vid val av företag.

Det spelar ingen roll vilken typ av bil det handlar om.
Nackdelarna med att skrota en bil överväger ofta fördelarna, även om man kan få en rimlig ersättning om man hittar rätt skrotfirma. Så om du planerar att skrota din bil i Stockholm, var beredd på att det kan ta tid och kräva ansträngning att hitta en pålitlig och ansvarsfull mottagare för din bil.

Vi följer alla regler för att skrota bilen

Väljer du att skrota din bil hos oss i Stockholm så väljer du ett smidigt och säkert alternativ där regelverket från Transportstyrelsen följs till punkt och pricka. Vi erbjuder hämtning av din bil, och vi klimatkompenserar varje resa genom att alltid köra på ett miljövänligt sätt. Kontakta oss så berättar vi mer om detta!

skrota bilen telefon

Skrota bilen? Tänk på detta

Det finns vissa saker att tänka på i samband med att du planerar att skrota bilen - oavsett om det är till oss eller någon annan. 

  • Öppenhet och ärlighet. Var alltid öppen och ärlig med bilens skick och eventuella brister. Detta underlättar för en smidig process.
  • Dokumentation. Se till att ha dokumentation om service och reparationer som har gjorts på bilen. Detta ger trygghet för både dig och köparen.
  • Prissättning. När du skrotar en bil kan priset variera beroende på bilens skick och värde. Var beredd på en realistisk prissättning.
  • Professionell bedömning. Innan du bestämmer priset på bilen, se till att få en professionell bedömning av dess skick. Detta hjälper till att fastställa ett rättvist värde.

skrota bilen stockholm

Defekta bilar köpes för skrotning 

Kontakta oss på Defektbil när du har en bil som inte längre är körduglig! Vi specialiserar oss på att köpa defekta bilar för skrotning, oavsett deras skick. Vårt mål är att göra processen så enkel som möjligt för dig. Du behöver bara kontakta oss med information om din bil, och vi tar hand om resten. Vi säkerställer att alla användbara delar återvinns och att resten skrotas på ett säkert sätt.

Ingen bil är för gammal eller för skadad för oss. Vi hämtar din bil direkt med vår bärgningsbil från platsen den befinner sig på, vilket sparar tid och besvär. Lita på oss för en smidig och värdig avslutning för din defekta bil!

 

Vanliga frågor om att skrota bilen

Hur mycket kan jag förvänta mig att få betalt?

Priset vi erbjuder för din skrotbil varierar beroende på flera faktorer såsom bilens ålder, märke, modell och skicket på dess återanvändbara delar. Vi ger alltid ett rättvist och konkurrenskraftigt pris.

Hur går processen till när jag skrotar min bil hos er?

Processen är enkel och smidig. Först kontaktar du oss med information om din bil. Vi kommer sedan att ge dig ett prisförslag. Accepterar du erbjudandet ordnar vi med hämtning av bilen och ser till att all nödvändig dokumentation hanteras korrekt. Efter detta får du betalt på överenskommet sätt.

Vilka dokument behöver jag för att skrota min bil?

Du behöver ha bilens registreringsbevis och en giltig legitimation. Om det finns andra dokument som rör bilens historia, som servicebok, kan det också vara till hjälp, men det är inte nödvändigt.

Hur går en skrotning till egentligen?

Bilen töms först på vätskor och farliga material för miljövänlig hantering. Användbara delar demonteras för återanvändning eller återvinning. Slutligen krossas och fragmenteras bilens återstående delar för att sedan återvinnas.

Skrota elbil – så fungerar det 

Skrotning av elbilar skiljer sig från traditionella bilar främst genom hanteringen av batterierna. Batterierna i elbilar innehåller värdefulla metaller som kan återvinnas, men kräver också speciell försiktighet på grund av risk för skador på miljön. Dessa plockas bort först, med största försiktighet, varpå de sedan återvinns.

Förutom batterierna tar vi hand om andra återanvändbara delar och material, precis som vid skrotning av bilar med förbränningsmotor. Vi på Defektbil erbjuder en konkurrenskraftig betalning för din elbil och garanterar en miljövänlig skrotning.

 Fakta om skrotbilar i Sverige

Skrotning av bilar i Sverige

  • Ca 134 000 bilar skrotades i Sverige 2023 (Trafikverket)
  • 95% av skrotade bilar brukar återvinnas
  • Ca 15% av dessa är el- eller hybridfordon
  • Sverige är ledande i Europa gällande miljövänlig skrotning
  • Enligt lag krävs avregistrering innan skrotning. Bilen tas då bort från permanent från vägtrafikregistret
Hos oss kan du skrota bilen
Kontakta oss